Začátek sezóny, kontrola škod po vichřici a jejich odklízení.

23.03.2018 16:36

Již ve středu vyrazil předvoj pěšky z Hradce, Lukáš s Nikčou a dva psi. Láďa s Vojtou pak v pátek stanovili nový rekord Praha-bunkr na hodinu třicet pět a za dvě piva a po Milanovi přijeli i Petr s Honzou, Míšou a Maruškou. Večer se nesl v pracovním duchu, příprav na léto, mytí nádobí, plánování prací a termínů, topení, bourání zdí a testování nové centrály. Momentálně jich už máme 5. Možná si založíme půjčovnu. 

V sobotu jsme vyčistili vodojem (s malým v, jakože nádrž na vodu, ne bunkr) a dolili ho vodou z kanistrů, takže si bude celý rok čím čistit zuby a mejt ruce. starou vodu jsme chtěli nalít do studny, (s očekáváním nějakého efektu) ale podzemní voda po zimě stoupla a studna je plná i přes okraj a v omsce je asi o 30cm víc vody než posledně. Dále pak Vojta s Honzou šli odkopávat stropnici, avšak hlína byla ještě zmrzlá, tak alespoň vypálii starou trávu. Mezi tím volal Tomáš, jestli mu prej nepomůžeme něco malýho naložit. No, vyvynulo se to v několikahodinové nakládání dříví, které porazila vichřice minulý víkend. Unaveni jsme se večer dobelhali do hospody a následně do Tomášovo harému, okoštovat višňovici a mrkvovici.

V neděli ráno, jsme si pak naložili odměnu - valník polínek a větví na táborák, který nám nařezali Tomáš s Vítem z jejich spadaného dřeva. po vyskládání už se nic zajímavého nedělo, jen jsme zabalili a jeli domů. 

Těšíme se druhý květnový víkend - 5.-8.5.