Podzim.

04.10.2022 09:20

Zdářec,

tak se nám podzim na bunkru docela vydařil ! Účast byla hojná a v plném počtu 2 ks!  Přestože Zuzka i s přítelem a také Maruška rovněž avízovali příjezd, tak nedorazili ani jeden z nich.  O ostatních jsem nevěděl.

       V pátek jsem dorazil sám s autem k bunkru kolem 18h a prostor před bunkrem byl docela rozrytý od těžby dřeva náchodskými "lesáky", či snad barbary?

Po zdárném zaparkování opodál a kontrolou parkovacího placu včetně vnitřku srubu, jsem se chystal smířit, že přespím sám, tak ejhle po měsíčním rádiovém klidu, se objevil náčelník Petr. Bunkr byl uvnitř suchý, tak jsme vybalily spací a jídelní potřeby, cosi zhltli a dali pandˇuláka na přívítanou. Pak jsme chtěli pověsit vlajku. A on nám někdo shodil stožár na vlajku a "lesáci" jej následně rozjezdili. Stožár byl zkrácen skoro na polovinu, ale vlajku jsme vztyčily. Ještě poleno... a šlo se k Vlčkům. Cestou mokro a začínající mlha. U Vlčků nádherné teplo a asi 3 páry důchodců. Cestou zpět jsme potkali hnus počasí, asi tak listopad s prosincem dohromady a mraky šli skrze nás. Bunkr nás přivítal příjemně vytopen z 10 st. bylo bezva 21 st, což dalo příčinu, vše probrat i s kořavkou.

      V sobotu jsme s Petrem vlítli na mříž č. 2 "černou"  a v 12:30 h bylo hotovo. Stožár byl ve spolupráci s Tomášem dotažen 4-kolkou a následně vztyčen s nádhernou výškou hrdě oznamoval   " opět jsme tady ".    Plán na víkend byl splněn. Chtěli jsme sobotu završit návštěvou a zkusit dojít k novému začínajícímu rekonstruovanému bunkru nad Pavlišovem, ale déšť nás zahnal k Vlčkům. Déšť jsme hladce přečkali a po opravdu krátké návštěvě, cesta zpět do bunkru. Po karbanickém kolečku a v teple jsme nakonec ulehli, tak brzo, že nás to samé překvapilo a v 21.00 hod jsme mohli počítat ovečky a já to " řezání dříví".

     V neděli, jsme po velmi výživném a osvěžujícím dlouhém spánku cca 10-11 hodin !!! po snídani rozjel plynové hospodářství a opravoval PB vařiče. Následně jsme sjeli pro PB láhve do Náchoda a opravili naši toaletu. Dá se říct, že skoro rekonstrukce. Ale jo, povedlo se.

     Tak hlásím splněno na 200 % . Máme, funkční mříž č.2, nový stožár, PB plyn všechny láhve a skoro nový WC. Dříví na zátop na leden rovněž domluveno.

Toliko ode mne a prosím redaktora, pořádně zkrátit a hodit na desku. 

 

čus Vláďa