Betonování dveří, komíny a ukázková místnost

07.04.2016 17:34

V pátek jsme se vzbudili brzo ráno a vyráželi naložení lehce po sedmé, takže před jedenáctou jsme doleji na bunkr. (Petr, Láďa, Martin, Vojta, Tadeáš, Hanka a pes), po vyložení věcí jsme sjeli pro dva vozíky písku, 200 kilo cementu a 70 kilo Tomáše. Podle plánu Tomáš s Tadeášem vybourali staré dřevěné dveře a místo nich s Petrem přivařili a zabetonovali futra ke dveřím novým, bytelnějším. Hanka zametla okolo bunkru, Vojta s Martinem rozbili a uklidili kusy betonu, které posledně vynesli z bunkru a Láďa zřídil „koupelnu“ a zorganizoval nádobí a sklad. Přišel se podívat Honza z Dobrošova, osádka T-S 1 a Montace, tak jsme pokecali. Večer přijely školou povinné Barča s Maruškou a večeři jsme si dali U Vlčků, klasicky výbornou. 

V sobotu ráno překvapila venkovní spáče jinovatka na spacákách, ale nikdo neonemocněl, což je hlavní. Tomáš s Láďou s údivem objevili, že levý diamanťák není odstřelený jak jsme si mysleli, ale že je jen utopený pod okolním terénem, tak ho s nadšením odkopali. Tadeáš s Martinem uklidili pravý zvon, ze kterého se stal sklad písku a Tomáš zabetonoval díru ve stropě, aby do něj nepršelo. Petr s Láďou přidělali do bunkru hmoždinky a hřebíky na které se budou přidělávat komíny. Tímto se chceme omluvit všem, kteří komíny na bunkrech považují za hyzdění a zneuctění. Fakt je, že v bunkru je zima a fungovat tři dny při osmi stupních není uplně fajn. Proto nás, prosím, pochopte.  Večer přišel zase na hodinku Honza s partou z Dobrošova, vypadá to, že jsme se u sousedů bunkráků zapsali dobře a nejsme za "Turisty z Prahé". Večeře U Vlčků, doporučujem.

Neděle byla zase spíše ve znamení odjezdu, Vojta při chvilce nedělní poezie rozpalicoval poslední zbytky betonu v podzemí. (Sto roků v šachtě žil...) Nasadili jsme dveře, uklidili, zabalili a cestou přes N-S 93b a T-S 1 kde už ale bohužel nikdo nebyl jsme vyrazili domů. 

Povedlo se začít zařizovat "ukázkovou místnost", no, přijďte se podívat!